Ga naar hoofdinhoud
072 737 02 17 (tussen 09.00 – 12.00 uur en 14.00 – 17.00 uur)

Mijn naam is Hanneke Idema-Rozemeijer. Ik ben getrouwd met Gert. Samen hebben we twee getrouwde dochters, een studerende zoon (20) die nog thuis woont en vijf kleinkinderen. Ik woon in Alkmaar, hou van mensen, lezen, koken, administratieve klusjes en tuinen.

Eind 2023 ben ik met pensioen gegaan nadat ik 48 jaar in de openbare bibliotheek heb gewerkt. Mijn laatste functie was in het managementteam van het ABC Huis, een fusie van bibliotheek Kennemerwaard en Artiance, met ca. 170 beroepskrachten en ruim 300 vrijwilligers. Wij waren verantwoordelijk voor het bibliotheekwerk in Alkmaar, Bergen, Castricum en Dijk&Waard. Vanuit mijn functie heb ik de fusie van de bibliotheek Langedijk met het ABCHuis begeleid.

Ik was vereerd toen de toenmalige voorzitter van de HugoHopper, Jan Oost, mij vorig jaar polste naar mijn interesse voor een bestuurslidmaatschap van de HugoHopper. Het is voor mij een kans om mij na mijn werkzaam leven nog steeds in te kunnen zetten voor de samenleving in Dijk & Waard.

Ik verdiepte me vooraf goed in de organisatie en de beleidsstukken en was onder de indruk van de professionaliteit en gedrevenheid van alle betrokkenen: vrijwilligers, beroepskrachten en bestuursleden. Door mee te kunnen rijden als passagier op een van de lijndiensten kreeg ik ook heel veel praktische informatie van de chauffeur. Tenslotte kon de manager mij nog verder wegwijs maken.

In oktober 2023 werd ik door de Ledenraad benoemd als bestuurslid. In mijn portefeuille heb ik vrijwilligersbeleid en ICT. Als vicevoorzitter kan ik eventueel de voorzitter vervangen bij afwezigheid.

Back To Top
Zoeken