Ga naar hoofdinhoud
072 737 02 17 (tussen 09.00 – 12.00 uur en 14.00 – 17.00 uur)

Buurtbus Heerhugowaard-Langedijk (lijn 407)

Iedere dag van maandag t/m vrijdag rijdt de buurtbus Heerhugowaard-Langedijk. Het is een Openbaar Vervoer voorziening waarbij men met een OV kaart kan reizen. Door deze dienst wordt de Zandhorst en de voormalige gemeente Langedijk verbonden met station Heerhugowaard. Leden kunnen daar overstappen op de lijndienst van de HugoHopper.

ROUTE

Ieder half uur en voor de eerste keer om 07.33 vanaf station Heerhugowaard (westzijde) – Heerhugowaard Zandhorst Zeppelinstraat – Zuid Scharwoude Tulpenstraat – Noord Scharwoude zwembad Duikerdel – Zuid Scharwoude Voorburggracht – Broek op Langedijk Winkelcentrum –  Station Heerhugowaard. Deze route sluit perfect aan op de NS treinen van en naar Amsterdam en Schagen en de Connexxion lijn 162 van en naar Amsterdam. Vanaf 13.03 gaat de bus de route omgekeerd rijden; station Heerhugowaard – Broek op Langedijk Winkelcentrum etc. en voor de laatste keer om 17.33.

Route

Route buurtbus

Dienstregeling

Dienstregeling

BEKENDHEID

De buurtbus heeft een duidelijke sociale functie in de dorpen, chauffeurs blijven vaak even wachten op vaste passagiers of helpen hen zo nodig met het instappen. Scholieren en forensen gebruiken de bus vaak om van en naar het station te reizen waar zij gemakkelijk kunnen overstappen op het OV netwerk. De opstapplaatsen zijn te herkennen aan een bushaltepaal en het is ook mogelijk om langs de route je hand op te steken, de chauffeur stopt als het veiligheidshalve mogelijk is.

Als het je leuk lijkt om in een bus te rijden en met mensen om te gaan bel naar 072-7370217 voor een oriënterend gesprek.

Back To Top
Zoeken