Ga naar hoofdinhoud
072 737 02 17 (tussen 09.00 – 12.00 uur en 14.00 – 17.00 uur)

LIDMAATSCHAP- EN REISREGELS HUGOHOPPER lijndienst

Lidmaatschap- en reisregels zijn van toepassing op het lidmaatschap van de Vervoersvereniging Dijk en Waard en bij het gebruik van diverse diensten van de HugoHopper.

LIDMAATSCHAPREGELS

Artikel 1: lidmaatschapstarieven

Om gebruik te kunnen maken van diensten van de HugoHopper, dient u lid te zijn van Vervoersvereniging Dijk en Waard. De kosten van het lidmaatschap zijn € 15,- per persoon per jaar. Kinderen  tot 13 jaar reizen gratis echter alleen onder begeleiding van een volwassen lid. Het tarief is vastgesteld voor een lidmaatschapsjaar. Indien dit tarief wijzigt zal de vereniging dit tijdig kenbaar maken.

Artikel 2: betalingsmogelijkheid

U betaalt uw lidmaatschap via een doorlopende automatische incasso. Hiervoor geeft u een door u getekende machtiging af. Uw lidmaatschap wordt jaarlijks geïncasseerd. Als nieuw lid ontvangt u van ons een lidmaatschapspas, hiermee kunt u met de lijndienst reizen.

U kunt uw lidmaatschap ook betalen met de Dijk en Waard pas.

Artikel 3: verlies of diefstal van uw lidmaatschapspas

Indien u uw lidmaatschapspas heeft verloren of het is gestolen, geef dit dan door aan een medewerker op kantoor. Dit kan op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur en tussen 14.00 – 17.00 uur via 072-737 02 17. U krijgt dan een nieuwe pas tegen een vergoeding van de administratiekosten à € 3,00.

Artikel 4: uw lidmaatschap opzeggen

Als u uw lidmaatschap wilt opzeggen, dient u dit schriftelijk of via de mail te doen, uiterlijk 1 maand voor uw lidmaatschapsjaar verloopt. U krijgt het lidmaatschapsgeld van het resterende lidmaatschapsjaar niet retour.

Artikel 5: bagage

U mag bagage meenemen, mits dit andere passagiers niet hindert en het looppad en de uitgang niet blokkeert. De bagage moet qua gewicht (max.10 kg) en afmetingen zodanig zijn dat u deze zelf in en uit de bus kunt tillen.

Huisdieren mogen mee in de bus (niet in de auto) als zij op schoot gehouden kunnen worden en geen overlast veroorzaken. Hulphonden zijn altijd toegestaan.

Artikel 6: in de bus

 • Het is verboden te roken, te eten en te drinken in de voertuigen.
 • Er mogen geen foto’s en/of video’s gemaakt worden.
 • Het dragen van de veiligheidsgordel is voor uw eigen veiligheid en wettelijk verplicht.
 • Kinderen kleiner dan 1,35 m kunnen op de volgende manieren vervoerd worden:
  o in een goedgekeurd autozitje . Er is één zitje in de bus aanwezig.
  o in de Maxi Cosy.
  o op schoot bij een volwassene met de veiligheidsgordel om.
  o Kinderen mogen niet in de wandelwagen, kinderwagen en/of buggy worden vervoerd.

Artikel 7: gevonden voorwerpen

Als u iets heeft verloren tijdens het reizen met de HugoHopper meld dit bij onze medewerkers op het kantoor. Zo kunnen we snel handelen en bij de chauffeur nagaan of er iets in de bus achter is gebleven.

Als u een verloren voorwerp heeft gevonden, dient u dit af te geven aan de chauffeur. De chauffeur geeft het voorwerp af op het kantoor. Het kantoorteam zal proberen de gevonden voorwerpen te retourneren aan de eigenaar.

Artikel 8: de chauffeur mag u weigeren mee te nemen indien u:

 • Geen geldige lidmaatschapspas kan tonen.
 • Overlast veroorzaakt.
 • Weigert uw veiligheidsgordel te dragen.
 • Schade toebrengt aan de bus of spullen van de chauffeur en/of passagiers.
 • Spullen steelt van de chauffeur en/of de andere passagiers.
 • De chauffeur hindert bij het rijden.
 • Rookt, eet of drinkt in de bus.
 • Foto’s en/of video’s maakt.

Artikel 9: overige zaken

Over zaken met betrekking tot het lidmaatschap en de vereniging, die niet zijn genoemd in dit reglement beslist het bestuur van de vereniging.
Voor opmerkingen, suggesties en klachten kunt u ons bellen op 072-737 02 17 of kunt u terecht op het kantoor van de HugoHopper, Middenwaard 127, 1703 SC Heerhugowaard.

Het reizen met de HugoHopper is voor eigen risico van de passagier. De vereniging is niet aansprakelijk voor schade. Schade die u als passagier aan een van de voertuigen van de HugoHopper toebrengt daarvoor zullen wij u aansprakelijk stellen.

REISREGELS LIJNDIENST

Dienstregeling lijndienst

Van maandag tot en met vrijdag vertrekken de bussen elk uur en voor de eerste keer om 09.00 uur en voor de laatste keer om 17.00 uur vanaf de halte Middenwaard (gemeentehuis). De bussen rijden naar de diverse eindpunten via een vaste route. Via nagenoeg dezelfde route rijden ze weer terug. Vanaf 17.00 uur wordt alleen tot de eindpunten gereden.

Op zaterdag vertrekken de bussen elk uur en voor de eerste keer om 10.00 uur en voor de laatste keer om 15.00 uur. De ritten eindigen op zaterdag om 16.00 uur bij de halte Middenwaard.

Als nieuw lid ontvangt u van ons de routetabellen met routes en tijden op papier. Wijzigingen worden tijdig via de mail kenbaar gemaakt. Routetabellen zijn ook verkrijgbaar op het kantoor en staan op de website www.hugohopper.nl.

Afwijken van de routes is alleen bij calamiteiten toegestaan. Vervoersvereniging Dijk en Waard is ook niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door afwijking van de dienstregeling en routes.

Langs de routes zijn stopplaatsen van de HugoHopper, herkenbaar aan haltebordjes met de tekst “HUGOHOPPER”. Daar kunt u in- en uitstappen maar u kunt in principe overal langs de route in- en uitstappen, mits de chauffeur veilig kan stoppen. Als u mee wilt rijden dient u dit duidelijk kenbaar te maken aan de chauffeur, dit kun u doen door met uw handen te zwaaien.

Als u instapt dient u altijd uw geldige lidmaatschapspas aan te chauffeur te overhandigen. De chauffeur zal uw pas scannen, zo wordt uw rit geregistreerd.

De kosten bedragen € 0,75 per rit en worden maandelijks achteraf in rekening gebracht, u ontvang van ons een factuur via de mail. Omdat u een machtiging heeft afgegeven wordt het bedrag automatisch van uw rekening afgeschreven. Als u nog geen machtiging heeft afgegeven, verzoeken wij u het bedrag z.s.m. aan ons over te maken en verzoeken wij u vriendelijk ons alsnog te machtigen. U kunt dit doen op kantoor of via onze website: www.hugohopper.nl.

Voor incidenteel meereizende familieleden of vrienden die geen lid zijn kunt u een meereiskaart kopen. Een meereiskaart is geldig, op de door een datumstempel aangegeven dag, op alle lijndiensten. Deze kaart dient contant afgerekend te worden bij de chauffeur. De kosten bedragen € 2,- per meereiskaart.

Als in onze administratie staat aangegeven dat u een begeleider mee mag nemen omdat u niet alleen kunt reizen, dan mag uw begeleider gratis met u mee.

Als u overstapt op een andere route, scant de chauffeur opnieuw uw pas, maar u betaalt hier niets voor, overstappen is gratis.

Back To Top
Zoeken