Ga naar hoofdinhoud
072 737 02 17 (tussen 09.00 – 12.00 uur en 14.00 – 17.00 uur)

De lijndienst van de HugoHopper rijdt zes dagen per week van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.30 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur langs verschillende vaste routes. Deze routes doorkruisen, ontsluiten en verbinden wijken binnen Dijk en Waard en zijn zo uitgestippeld dat zij langs de belangrijkste publieke locaties zoals winkelcentra, bibliotheek, station, bushaltes OV, activiteitencentra, zwembad, sportaccommodaties, zorg- en gezondheidscentra rijden of daar dicht in de buurt komen. Iedere route is herkenbaar aan een eigen kleur en rijdt op vaste tijden langs ca.15 haltes. Overal langs de route, dus ook buiten de vaste haltes kan de bus aangehouden worden om in- of uit te stappen. Bij een aantal haltes kan worden overgestapt op een andere route. Zorg er altijd voor dat u een paar minuten eerder dan de aangegeven tijd bij de halte aanwezig bent. Het kan zijn dat u even moet wachten omdat de bus door omstandigheden is vertraagd. De meest recente routetabellen en eventuele wijzigingen kunt u vinden op deze website.

 

Tarieven

Voor slechts € 15,00 per jaar bent u lid van Vervoersvereniging Dijk en Waard. Voor een enkele rit met de lijndienst betaalt u € 0,75 cent per rit.

Klik op de afbeelding om het te vergroten.

Routes en tijden

De HugoHopper lijndienst bussen vertrekken van maandag tot en met vrijdag elk uur en voor de eerste keer om 09.00 en voor de laatste keer om 17.00 uur vanaf de halte Middenwaard.  Op zaterdag vertrekken de bussen voor de eerste keer om 10.00 uur en voor de laatste keer om 15.00 uur. Er zijn vijf verschillende routes.

Wilt u meereizen met de HugoHopper lijndienst?
Ga bij een halte of langs de route staan. Zwaai met u hand als u de bus aan ziet komen, zo bent u zichtbaar voor de chauffeur en weet hij dat u mee wilt rijden. Laat de chauffeur ook weten waar u uit wilt stappen, hij brengt u zo dicht als mogelijk bij uw bestemming. Na het instappen scant de chauffeur uw pas en wordt de rit geregistreerd. De kosten worden per maand achteraf gefactureerd en geïncasseerd.

passagier pasje

Samen reizen
Samen reizen met de lijndienst  is ook mogelijk, neemt u iemand mee die geen lid is, dan kunt u daarvoor een meereiskaart kopen bij de chauffeur. Kunt u alleen met begeleiding reizen, dan mag de begeleider gratis mee.

De reisregels
Er zijn reisregels van toepassing op uw lidmaatschap en het gebruik van de HugoHopper.

Maak een proefrit!

U kunt op verzoek altijd een proefrit maken met de HugoHopper? Op ons kantoor kunt u een ‘Probeer-een-keer-kaart’ halen.

Als u dat wilt, kan een van onze vrijwilligers meerijden om u uit te leggen hoe het reizen met de HugoHopper werkt.  Neem hiervoor contact met ons op: tel 072-737 02 17.

Aan een proefrit zijn geen kosten verbonden.

Back To Top
Zoeken