Ga naar hoofdinhoud
072 737 02 17 (tussen 09.00 – 12.00 uur en 14.00 – 17.00 uur)

De bus van de HugoHopper lijndienst rijdt zes dagen per week van maandag t/m zaterdag tussen 9:00 en 17:30 uur langs verschillende vaste routes. Deze routes doorkruisen en ontsluiten wijken binnen Dijk en Waard (inclusief buurtbus 407) en zijn zo uitgestippeld dat zij langs de belangrijkste publieke locaties zoals winkelcentra, bibliotheek, station, bushaltes OV, activiteitencentra, zwembad, sportaccommodaties, zorg- en gezondheidscentra of daar dicht in de buurt komen. Iedere route is herkenbaar aan een eigen kleur en de bus stopt, in een regelmatige vaste dienst op ca. 15 haltes en op vaste tijden. Maar ook buiten de vaste haltes langs de route kunt u de bus aanhouden om in- of uit te stappen. Bij een aantal haltes waar de routes elkaar kruisen kan worden overgestapt op een andere route. Zorg er altijd voor dat u een paar minuten eerder dan de aangegeven tijd bij de halte aanwezig bent. Het kan zijn dat u even moet wachten omdat de bus door omstandigheden is vertraagd. Als lid ontvangt u van ons altijd de meest recente routetabellen en u kunt deze inclusief eventuele wijzigingen of omleidingen ook vinden op deze website.

 

Tarieven

Voor slechts € 15,00 per jaar bent u lid van Vervoersvereniging Dijk en Waard. Voor een enkele rit met de lijndienst betaalt u € 0,75.

Routes en tijden

De bussen van de HugoHopper lijndienst vertrekken van maandag tot en met vrijdag elk uur voor de eerste keer om 09:00 en voor de laatste keer om 17:00 uur vanaf de halte Middenwaard.  Op zaterdag vertrekken de bussen voor de eerste keer vanaf de diverse eindpunten en rijden vervolgens naar Middenwaard. Daar vertrekken de bussen elk uur en voor de eerste keer om 10:00 en voor de laatste keer om 16:00 uur. Er zijn drie verschillende routes door Heerhugowaard.

Wilt u meereizen met de HugoHopper lijndienst?
Ga dan bij een halte staan of langs de route waar de bus doorheen rijdt. Zwaai met u handen als u de HugoHopper bus aan ziet komen rijden. Dan bent u zichtbaar voor de chauffeur en weet hij dat u mee wilt rijden. Laat de chauffeur ook weten waar u uit wilt stappen, hij brengt u zo dicht als mogelijk bij uw bestemming. Na het instappen scant de chauffeur uw pas en wordt de rit geregistreerd. De kosten worden per maand achteraf gefactureerd en geïncasseerd.

passagier pasje

Samen reizen
Samen reizen met de lijndienst  is ook mogelijk, neemt u iemand mee die geen lid is, dan kunt u daarvoor een meereiskaart kopen bij de chauffeur. Kunt u alleen met begeleiding reizen, dan mag de begeleider gratis mee.

De reisregels
Er zijn reisregels van toepassing op uw lidmaatschap en het gebruik van de HugoHopper.

Maak een proefrit!

U kunt op verzoek altijd een proefrit maken met de HugoHopper? Op ons kantoor kunt u een ‘Probeer-een-keer-kaart’ halen.

Als u dat wilt, kan een van onze vrijwilligers meerijden om u uit te leggen hoe het reizen met de HugoHopper werkt.  Neem hiervoor contact met ons op: tel 072-737 02 17.

Aan een proefrit zijn geen kosten verbonden.

Back To Top
Zoeken