Ga naar hoofdinhoud
072 737 02 17 (tussen 09.00 – 12.00 uur en 14.00 – 17.00 uur)

Maatregelen tegen Corona

Nieuws over het coronavirus n.a.v. de persconferentie van 12 maart door onze minister president.

Omdat een groot deel van onze leden tot de kwetsbare groep behoort, waarbij eventuele besmetting tot verregaande gevolgen kan leiden, vinden wij het heel belangrijk om onze leden zo goed mogelijk te informeren.

Daarom hebben wij in dit infobulletin alle maatregelen die gisteren bekend gemaakt zijn, voor u op een rijtje gezet. Als organisatie blijven wij verder de instructies en richtlijnen van het RIVM. https://www.rivm.nl en de Rijksoverheid.nl volgen, zij zijn immers de expert en leidend op dit punt.

Maatregelen inzake het Coronavirus voor heel Nederland tot en met 31 maart:

Op dit moment adviseert het RIVM en de Rijksoverheid om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven. Dit betekent:

– was je handen regelmatig,
– hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog,
– gebruik papieren zakdoekjes,
– geen handen schudden.

Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
Scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.

Wij zullen onze uiterste best doen, om iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden.

Back To Top
Zoeken