Ga naar hoofdinhoud
072 737 02 17 (tussen 09.00 – 12.00 uur en 14.00 – 17.00 uur)

SAMENWERKING MET DE VOEDSELBANK

SAMENWERKING TUSSEN VOEDSELBANK EN HUGOHOPPER

Het Corona virus verstoort  het leven van ons allen, voor de een meer als voor de ander. Voor de voedselbank clienten is alles vaak nog een graadje erger.

De grootste zorg voor het bestuur van de voedselbank was het voorkomen van Corona besmettingen bij haar vrijwilligers. De meeste vrijwilligers zijn namelijk toch ouderen/gepensioneerden, die ook als risicogroep te boek staan.Echter hoe combineer je dat, uitdelen zonder besmetting gevaar, terwijl je toch ook heel graag je clienten zo goed mogelijk wilt bedienen. Tot voor kort haalden de clienten hun pakket zelf op maar dat leidde tot veel klant contacten c.q. risico’s.

Na overleg werd besloten om te onderzoeken of bezorgen ook tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. Er werd contact gezocht met het bestuur van de HugoHopper, het personenvervoer binnen Heerhugowaard. Dit personenvervoer lag ook al enige tijd stil vanwege het besmettingsgevaar.

Het overleg verliep heel voorspoedig en de organisatie stelde 4 busjes beschikbaar, inclusief de 4 vrijwilliger-chauffeurs.We zouden het proberen om i.p.v. alle clienten naar het uitdeel centrum te laten komen, de pakketten thuis te bezorgen.Donderdag 9 april was het dan zover, de vrijwilligers die zich ondanks alle risico’s beschikbaar hadden gesteld, mochten weer aan het werk. De busjes werden volgeladen met zo’n 30 kratten per auto. Het sjouwen van de vele (zware) kratten door de over het algemeen oudere vrijwilligers viel toch wel wat tegen.

Het positieve was dat de cliënten weer erg blij waren met hun pakket zo vlak voor pasen en de leuke opmerking over de HugoHopper was “hé ze rijden weer” deed de chauffeurs ook goed.

Een evaluatie zal nog plaats vinden maar voorlopig hebben de voedselbank clienten weer hun Paaspakket gekregen met vele fijne extra’s.

Back To Top
Zoeken