Ga naar hoofdinhoud
072 737 02 17 (tussen 09.00 – 12.00 uur en 14.00 – 17.00 uur)

Vacature bestuurslid

Vervoersvereniging Dijk en Waard

De vervoersvereniging Dijk en Waard werd opgericht in 2010. In de afgelopen jaren is ons ledenbestand en het aantal vrijwilligers flink gegroeid. Vorig jaar vervoerden wij ruim 50.000 passagiers met de vijf lijndiensten, het deur-tot-deur vervoer, de buurtbus en/of het groepsvervoer.  Om dat te realiseren werken onze ruim 170 vrijwilligers met veel enthousiasme in functies als chauffeur, wagenpark- en kantoormedewerker. Iets waar we trots op zijn! De vrijwilligers vormen een belangrijk maatschappelijk kapitaal voor de vereniging. Zij zijn van wezenlijk belang voor het vriendelijk, stipt en veilig kunnen uitvoeren van het werk, zijn een exponent van burgerparticipatie en zijn een belangrijke link naar de lokale samenleving.

Onze vereniging vervult een belangrijke functie voor de mobiliteit van de inwoners van de gemeente Dijk en Waard. In het bijzonder voor de participatie van ouderen en mensen met een beperking. De vereniging en de activiteiten worden gefinancierd uit contributies, ritopbrengsten, sponsoring, fondswerving en subsidies van de gemeente Dijk en Waard en van de provincie Noord-Holland (buurtbus).

Ter aanvulling van ons bestuur zijn wij per direct op zoek naar een

Bestuurslid
Ben jij dé (aankomend) bestuurder die ons gaat helpen bij de aanpak van de diverse uitdagingen waar we als vervoersvereniging voor staan? Innovatie van het vervoersaanbod, verduurzaming van het wagenpark, bouwen aan een meer divers vrijwilligersbestand en het binden & boeien van de vrijwilligers staan onder meer op de agenda voor de periode 2025-2028.

Samen met je collega-bestuurders en de vier parttime beroepskrachten focussen op het doorvoeren van wenselijke veranderingen en de vervoersvereniging letterlijk verder brengen. Spreekt je dat aan?

Iets meer over ons bestuur
Als verenigingsbestuur zijn we eindverantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie. Met een focus op strategie, visie en besluitvorming. Het huidige bestuur bestaat uit 4 bestuurders, met ieder een eigen portefeuille. We acteren ‘op afstand’ en komen 6 maal per jaar bij elkaar voor overleg, daarnaast 2-3 maal per jaar voor strategische – en evaluatiesessies. Afhankelijk van je portefeuille heb je als bestuurder regelmatig afstemming met onze manager over zaken die strategie en/of beleid raken. Momenteel is binnen ons bestuur de portefeuille PR & Communicatie vacant.

Herken jij jezelf in deze rol?
Van onze nieuwe bestuurder verwachten wij dat hij/zij over één of meerdere van de volgende deskundigheden en achtergronden beschikt:

– affiniteit met vrijwilligerswerk;
– ervaring in het aansturen van een organisatie, stichting of vereniging is een pre maar geen vereiste;
– bij voorkeur ervaring op het vakgebied van PR & Communicatie;
– creatieve bijdrage kunnen leveren aan het verder ontwikkelen van visie en strategie;
– onafhankelijk, kritisch, betrouwbaar en integer kunnen opereren;
– goed in teamverband kunnen werken;
– HBO+ niveau.

Wij bieden
Een uitdagende onbezoldigde bestuursfunctie met de mogelijkheid mee te denken en te bouwen aan de doorontwikkeling van ons vervoersaanbod.

Enthousiast?
Ben je geïnteresseerd, wil je binnen onze groeiende en bloeiende vereniging je bestuurlijke kwaliteiten verder ontwikkelen en wil je meer weten over deze vrijwilligersfunctie, neem dan telefonisch of via email contact op met onze bestuursvoorzitter Dik van Bruggen (072-7370217 – 06-53916284 – dik.vanbruggen@hugohopper.nl ).

Algemene informatie en ons meerjarenbeleidsplan 2021-2024 kan je vinden op onze website www.hugohopper.nl.

Je belangstelling kun je tot 1 juli a.s. per e-mail kenbaar maken aan onze manager Tineke Ackerman (tineke.ackerman@hugohopper.nl). Een integriteitsonderzoek (verklaring omtrent het gedrag) is een onderdeel van de benoemingsprocedure.

 

Back To Top
Zoeken